mepd mepd .

mepd

همه آنچه كه بايد در مورد آشپزي در ظروف مسي بدانيد

آشپزي در ظروف مسي
آشپزي در ظروف مسي چه فوايد و مضراتي دارد؟بهترين ظروف از نظر طب جديدبهترين ظروف از نظر طب جديد براي پخت و پز غذا ظروف شيشه اي و پيركس هستند زيرا هيچ واكنشي با غذا نمي دهند و عناصر تشكيل دهنده آنها هنگام پخت وارد غذا نمي شود اما عناصر تشكيل دهنده بقيه ظروف مانند آلومينيومي، روحي، مسي، تفلن، چدن، ملامين و … هنگام پخت وارد غذا مي شود.
ديدگاه بو علي سينا در مورد مساز ديدگاه طب سنتي بهترين ظروف ، ظروف سنگي و سفالي و لعابي و گلي هستند.از نظر بو علي سينا دو نوع مس وجود دارد كه يكي قبرصي سرخ مايل به زرد است كه از نوع ديگر بهتر است و براي درمان زخم مفيد است .ديگري مس سرخرنگ است كه انواع روشن و سياه و طاليقون (سوخته تند و نيزو گيرنده است) كه مانند مس مايل به زرد براي درمان زخم مفيد است .
مزاج آن گرم و خشك است. گويند اگر موي را با موچين مسي طاليقون بچينند نمي رويد كه صحيح نيست.مصرف آن (موضعي و خوراكي) اگر به كام برسد قي را تحريك مي كند ، يك مثقال و نيم شربت آبكي موجب اسهال مي شود ، موي را سياه مي كند ؛ گوشت زائد را مي خورد ؛ از گسترش عفونت ها و غده ها جلوگيري مي كند، با عسل از سفتي آنها مي كاهد با عسل زرد آب را بيرون مي ريزد. ممكن است موجب بروز بيماري شود.
ظروف مسي قديمي
ظروف مسي از نظر طب سنتيفوايد آشپزي در ظروف مسيعلت خوشمزه شدن و خوب جا افتادن غذا در ظروف مسي اين است كه حرارت در ظروف مسي بيش از ساير ظروف فلزي نگهداري و به طور يكنواخت توزيع مي شود .پخت غذا در اين ظروف مي تواند كم خوني را كم كند زيرا مس از عناصر لازم براي فرآيند خونسازي و رفع كم خوني است.
در دهه پيش مردم كشور ما براي پخت غذا مخصوصاً خورشت و آش از قابلمه هاي مسي استفاده مي كردند و يك كفگير آهني داشتند به نام حسوم كه موقع پخت غذا دائم درون آن قرار مي گرفت و باعث رفع كم خوني مي گشت.
ويژگي هاي فلز مس و رسانايي بسيار زياد آن است كه باعث مي شود غذا در ظرف مسي خيلي سريعتر بپزد و انواع خورش ها در اين ظروف بهتر جا بيافتد ، همينطور سرخ كردن غذاها در ظرف مسي باعث تردتر شدن آن ها مي شود .
كمبود يون مس موجب احساس رخوت و خواب آلودگي و كسالت مداوم مي شود و سبب مي شود كه درد مفاصل داشته باشيم ، پخت غذا در ظروف مسي باعث از بين رفتن اين حالات مي شود و براي جبران كمبود يون مسي پزشكان توصيه مي كنند يك دست بند مسي به دست داشته باشيد.يكي از علت هاي بروز بيماري آلزيمر را رسوب يون هاي آلومينيوم در مغز عنوان مي كنند.
پخت غذا در ظروف مسي باعث طول عمر مفيد و سلامتي جسمي خانم هاي نزديك به دوران عادت ماهيانه مي شود . در شمال ايران براي جلوگيري از بيماري هاي خوني و سرطان خون موقع پخت خورشت (مخصوصاً فسنجون) يك تكه آهن يا نعل وسط خورشت مي انداختند تا كاملا رنگ بگيردو اين كار باعث آزاد شدن يون هاي آهن و سلامتي بدن مي شود، بايد بدانيد هيچ كارتل داروئي نمي تواند از يون يك عنصر براي شما قرص تهيه كندو آن چيزي كه به اسم قرص آهن مي شناسيد مولكول آهن هست .
فوايد آشپزي در ظروف مسي
آشپزي در ظروف مسي چه خواصي دارد؟مضرات آشپزي در ظروف مسيظروف مسي زود اكسيد مي شوند و تركيب پذيري بالايي با مواد غذايي دارند، بنابراين مي توانند باعث مسموميت شما شوند.
وجود آلياژهايي مانند قلع، نيكل، استيل و لعاب كه به نوان پوشش ظروف مسي براي كاهش ميزان ورود مس به غذا استفاده مي شود سبب ورود فلزات سنگين به بدن مي شود.
اگر غذاهاي اسيدي و قليايي براي مدت طولاني در اين ظروف پخته يا نگهداري شوند باعث تخريب غذا مي شود.
مس با غذاهاي اسيدي واكنش نشان مي دهد پس به اين علت ظروف مسي را معمولا با لايه اي از يك فلز ديگرمثل قلع يا استيل يا نيكل مي پوشانند تا از ورود مس به غذا جلوگيري شود. اين لايه در هنگام پخت و پز به مقدار كم در غذا حل مي شود بنابراين از پختن غذاهاي اسيدي در ظروف مسي پوشش داده نشده بايد اجتناب كرد.
در هنگام شست و شو خراشيدن يا ساييدن اين ظروف ، لايه پوششي محافظ را از بين مي برد و ديگر نبايد در ظروفي كه لايه پوششي آنها از بين رفته پخت و پز كرد زيرا اين فلز هنگامي كه در مقادير زياد وارد غذا مي شود باعث تهوع، استفراغ و اسهال مي شود.
مضرات ظروف مسي
عوارض پخت غذا در ظروف مسي چيست؟نحوه نگهداري از ظروف مسيخوراكي هاي زياد شور و تلخ، ترش و شيرين و روغني و گوشت را نبايد در ظروف مسي به مدت طولاني نگهداشت.
زنگار ظروف مسي ضرر دارد ولي قلع اندود كردن آن ضرر ندارد .
ظروف مسي بهترين جايگزين همراه ديزي هاي سنگين بجاي آلومينيوم است زيرا آلومينيوم اثرات بد استخواني و خوني و مغزي دارد.
مس در صرفه جويي انرژي و پخت سريع مفيد است زيرا در قدرت انتقال حرارت بعد از طلا از بهترين فلزات است .
نحوه نگهداري ظروف مسي
پخت سريع و مفيد غذا در ظروف آشپزيبنابراين اين توصيه ها را ياد بگيريد و براي  ظروف مسي به كار ببريد:1ـ براي از بين بردن لكه اي از روي ظرف مسي يك برش پياز بماليد تا سريعتر تميز شود.
2ـ براي جلوگيري از ورود بيش از اندازه مس به غذا و از بين رفتن لايه داخلي ظرف در ظروف مسي غذاهاي اسيدي و ترش نپزيد.
3ـ هنگام شستشو ظروف مسي براي از بين نرفتن لايه پوششي محافظ آنها را نخراشيد.
4ـ در ظروفي كه لايه پوششي آنها از بين رفته نبايد پخت و پز كرد زيرا مس اضافي در كبد ذخيره شده و باعث از كار افتادن كبد مي شود و همچنين دچار مسموميت مس كه علايم مانند تهوع، استفراغ و اسهال دارد خواهيد شد.
5ـ براي شستن ظروف مسي آنها را در ماشين ظرفشويي قرار ندهيد و بعد از شستن سريع خشك كنيد.
6ـ نصف يك ليمو ترش را در نمك فرو ببريد وبراي پاك كردن قسمت هاي بسيار كثيف ظروف مسي و براق كردن آنها روي قسمت مورد نظر بماليد.
پخت غذا در ظروف مسي
روش هاي براق كردن ظروف مسي7.براي پاك كردن قسمت هاي بسيار كثيف ظروف مسي يك قاشق غذاخوري نمك، يك فنجان سركه سفيد و مقداري آب به مدت چند ساعت در ظرفي بجوشانيد. سپس آن را با محلول صابون و آب داغ بشوييد و در نهايت آب بكشيد و خشك كنيد.
8.يك قاشق چاي خوري نمك را در يك فنجان سركه سفيد حل كنيد و به آن آرد بيفزاييد تا حالتي خميري بيابد. خمير را روي سطوح ظرف بماليد و پانزده دقيقه تا يك ساعت آن را كنار بگذاريد سپس با آب گرم ظرف مسي را بشوييد و با پارچه نرم و تميز آن را خشك تا براق شود.
9ـ از آب گرم و اسكاچ هاي نايلوني براي شستشوي ظروف مسي استفاده كنيد و از شستن اين ظروف با شوينده هاي با قدرت سايندگي بالا پرهيزكنيد.
10. پوليش مس براي از بردن لكه هاي روي ظرف و حفظ درخشندگي آن مفيد است.
11.براي جلوگيري از زنگ نزدن ظروف مسي قلم مو را در آب پياز فرو كرده و آن را روي ظروف مسي بماليد.
12.هنگامي كه لايه ي پوششي مس از بين رفت، با مراجعه به فروشگاه خريداري ظروف ، دوباره ظرف مسي را پوشش دهيد.
زنگ زدن ظروف مسي
 نحوه جلوگيري از زنگ زدن ظروف مسيراه هاي تشخيص ظروف مسي اصل و تقلبيبا روي كار آمدن دوباره ظروف مسي عده اي از سود جويان براي جذب منافع خود ظروف تقلبي را وارد بازار كردند. اين ظروف از آلياژي از فلز مس و برنج به نسبت يك به دوتشكيل شده است.
بيشترين توليدات ظروف مسي اصل در زنجان انجام مي شود كه سرخ رنگ و شفاف بوده اما رنگ ظروف تقلبي زرد متمايل به مات مي باشد و ناخالصي در آن بيشتر است. مسگران متبحر و قديمي مي توانند ظروف مسي اصل را از تقلبي تشخيص دهند بنابراين براي خريد اين نوع ظروف از مراكز معتبر آن را خريداري نماييد.
ظرف مسي اصل و تقلبي
روش هاي شناسايي ظروف مسي اصل و تقلبيافزايش و كاهش مس خون و بيماريهاي مربوط به آنمس سومين ماده معدني در بدن است و در بدن يك فرد سالم مقدار مس بين 100 تا 150 ميلي گرم است و تقريبا توسط پروتئين پلاسماي خون با نام سرولوپلاسمين حمل مي شود. براي اينكه از مزاياي اين ماده بيشترين استفاده را ببريد بايد آن را در رژيم غذايي روزانه خود بگنجانيد.
مس در همه برنامه هاي غذايي فقير و نامناسب نيز يافت مي شود، كمبود اين عنصرمعمولا در بيماران مبتلا به نفروزيس(نارسايي كليه)، ويلسون، مبتلايان به سوء تغذيه پروتئين – انرژي و نوزاداني كه با شير گاو تغذيه مي كنند ، ديده مي شود.
مس براي سلامتي شامل رشد مناسب بدن، استفاده كارآمد و موثر از آهن، واكنش هاي مناسب آنزيمي و نيز بهبود سلامت بافت هاي همبند، مو و چشم مفيد است و براي جلوگيري از پيري زودرس و توليد انرژي فوايد زيادي دارد . از ساير مزاياي مس براي سلامتي ، ريتم قلبي منظم، غده تيروئيد تنظيم شده، كاهش نشانه هاي مرتبط با التهاب مفاصل، درمان سريع زخم، افزايش تشكيل گلبول هاي قرمز خون و كاهش كلسترول است.
مس فرآيند متابوليك طبيعي در ارتباط با اسيدهاي آمينه و ويتامين ها را قادر مي سازد. اين ماده در بدن توليد نمي شود واز طريق منابع خارجي وارد بدنمي شود.
مس در خون
مزاياي مس براي سلامتي بدنغذاهاي مس دار:زردآلو ، تخمه ها، مغز گردو (با پنير)، قند، لوبيا، قارچ، جو، جوانه گندم
علائم كمبود مس :نا كارآيي استخوان و كم خوني ، سوخت و ساز غير عادي كلسترول، لكه هاي سفيد با رنگ ناخن و پوست، آسيب رگها، نقص در تنظيم قلب.
نوتروپني (neutropenia) بهترين علامت مربوط به كمبود مس مي باشد كه كاهش غير طبيعي تعداد گلبول هاي سفيد خون است افرادي كه از كمبود مس رنج مي برند دچار درد مفاصل مي شوند كه پزشكان به اين افراد توصيه مي كنند دستبندهاي مسي بياندازند تا با تماس دست بندهاي مسي با پوست بخشي از اين كمبود جبران شده و از درد مفاصل كاسته مي شود.
علائم كمبود مس بدن
 درد مفاصل از نشانه هاي كمبود مس خونبيماري هاي نقصان مس خون hypocupremiaبيماري هاي سلياكهيپوپروتئينمي ايدوپوپاتيكبيماري هاي كليهبيماري هاي سوء تغذيهاسپروبيماري هاي كليه
بيماري هاي كليه با كاهش مس خونبيماري هاي مربوط به افزايش مس خونعفونت هاي ميكروبيويروسيپركاري شديد تيروئيدلوسمي مزمنبعضي از انواع سرطانهاهموكروماتوزيسسيروزهاتب حاد روماتيسميانفاركتوس قلبلوپوس ارتيماتو 


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ساعت: ۱۲:۴۸:۲۸ توسط:mepd موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :